Pàgines


2010-11-20

Diners i consciència

Vinc d'una conferència que ha donat en Joan Antoni Melé, director de Triodos Bank a Catalunya, amb el títol "Diners i consciència". Us en deixo un resum perquè no he trobat la conferència complerta, que dura més d'una hora.

http://www.vibrem.com/index.php?option=com_content&view=article&id=104:conferencia-de-juan-antoni-mele&catid=42:video-de-la-setmana&Itemid=85

Si teniu l'oportunitat d'anar-lo a veure us ho recomano. És un paio provocador, la seva visió d'espiritualitat m'ha desconcertat bastant a l'inici de la conferència però crec que és molt interessant (no us fieu del vídeo que he posat perquè pot semblar un tio molt volat, a mi m'ho ha semblat al principi). El que planteja és senzill: l'economia ho mou tot, els diners són el mitjà pel que bancs i multinacionals tenen el poder de decidir què i com es fa en aquest món. Però els diners són de cada un de nosaltres i nosaltres decidim a qui els donem. Els bancs ens han portat a l'actual crisi perquè nosaltres els hi hem permès i en som còmplices.

Jo ja fa un any i mig que vaig deixar la Caixa i em vaig passar a Triodos Bank, i com a usuari funciona com un banc qualsevol, el que canvia son els criteris amb què inverteix els diners dels seus clients. Jo us animo a què considereu el concepte de Banca Ètica, del que Triodos Bank és un exemple però n'hi ha d'altres, no us cregueu que m'han contractat de comercial.

No s'ha de buscar la màxima rentabilitat als diners, el decreixement pot ser positiu, consum responsable... ho deixo com a elements de reflexió.

7 comentaris:

  1. És molt trist comentar la pròpia entrada però es que m'he deixat una cosa. Ara que s'apropen les eleccions, s'ha de tenir en compte que més que el teu vot el que decideix és què fas amb els teus diners, on i què compres i on deixes els teus estalvis. Sent crítics i conscients en aquest sentit influirem molt més en la societat que votant.

    ResponElimina
  2. Lligat amb tot això us passo la informació de la candidatura on es presenta el nostre estimat amic Miquel Vallmitjana, és una llista que ha intentat aplegar les candidatures anticapitalistes per anar plegats a les urnes.

    Per més informació de la candidatura de Des de Baix que es presenta al Parlament de Catalunya, pots mirar aquest arxiu:

    http://usuaris.tinet.org/mikell/lliure/DdBaixMail.pdf

    o el seu web: http://desdebaix.cat

    ResponElimina
  3. gràcies, dídac!!!!! jo ja havia sentit parlar del triodos bank, però sóc molt catetilla per aquestes coses... intentaré mirar-m'ho amb calma...

    ResponElimina
  4. Hoy estaba 1 hora ordenando papeles.
    En momento no quiero cambiar nada, estoy muy contento que no tengo que ver sobres, cuentas,recibos etc los proximos dias.

    Tambien intento de mirarlo con calma.

    Sabias que los moviles contienen metales raras, cuales vienen de Africa - como el Coltan. Un escandolo! Razones para dejar movil, Mac, iPod...

    http://es.wikipedia.org/wiki/Coltan

    ResponElimina
  5. Deixo un enllaç que tracta sobre el tema aquest. Eric Cantona, ex futbolista d'elit. http://www.publico.es/dinero/347947/cantona-la-revolucion-se-hace-retirando-el-dinero-de-los-bancos

    ResponElimina
  6. La banca ètica, el valor dels diners

    Saps en què inverteixen els bancs els teus diners? Avui dia existeixen alternatives a la banca convencional que afavoreixen inversions més solidàries.

    A càrrec de:


    * Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau


    * Jordi Marí, director de FETS


    Organitza la Fàbrica del Sol
    Localització: La Fàbrica del Sol, Pg Salvat Papasseit, 1 de Barcelona
    Com arribar-hi: M L4 Barceloneta Bus, 36,45,57, 59 i 157 Tram Besós T4 parada Ciutadella/Vila Olímpica Pàrquing de bicicletes i Bicing

    ResponElimina
  7. Quan és això? o ja ha passat? l'Arcadi Oliveres és un crac parlant!

    ResponElimina