Pàgines


2010-09-18

"EL SUBMARINO" de Thomas Vinterberg

Jo tinc una proposta cinematogràfica. "El submarino" de Thomas Vinterberg. És un director danès membre del moviment Dogma 95. Diuen que la peli és bastant dura, però hem vingut al món a patir, no? Si algú la vol veure jo m'hi apunto!

http://www.cines-verdi.com/barcelona/cartellera/submarino-1737/

http://www.filmaffinity.com/es/film614124.html

15 comentaris:

  1. Pinta molt bé. De Thomas Vinterberg recomanaria tambe l'excepcional pelicula Celebracion'

    ResponElimina
  2. fingolfin, I agree!
    submarinos, quan hi anem? jo m'apunto...

    ResponElimina
  3. Jo hi vagi aquest vespre, sessió de les 20,25h al Verdi. Animeu-vos!

    ResponElimina
  4. Ei Didac!! En Pau i jo ens animem!!! Kedem a les 20:15h a la cua del verdi!!!

    ResponElimina
  5. Bon dia!!que tal la pelicula?vale la pena verla?

    ResponElimina
  6. Bon dia Caroleta!!! La peli em va agradar força, de fet pensava que seria molt més dura!! Dels 5 que vem anar a veure-la ens va agradar tots i l'únic que a kedar una mica decepcionat va ser el Dídac,el promotor de la peli, potser pq s'esperava més i jo no tenia ni idea que anava a veure. Bueno es pot dir que alguns hem estrenat la primera activitat del bloc i que ens vem trobar sense mòbil!!!

    ResponElimina
  7. Mort als mòbils, el que vull és un blog portàtil!
    La peli no està malament, però li falta alguna cosa per a que t'acabi d'enganxar, hauré de veure Celebración per a treure'm l'espina. Ara podem iniciar un debat sobre si segueix les normes del moviment dogma o no.

    ResponElimina
  8. Diria que les normes originals del dogma 95 han anat canviant. De 'El submarino' no en puc parlar pero, a 'Celebracion' se segueixen estrictament.

    ResponElimina
  9. Ostres, m'hauria d'haver llegit les normes DOGMA95 abans d'entrar a veure la peli per fixar-me més en els detalls de filmació de la peli.

    De totes maneres, la peli està bé. Hi ha la història de dos germans amb problemes que arrosseguen des de petits. Són dues històries per separat però que es troben a 20 minuts d'acabar la peli... la idea no és ni molt menys nova, però sempre és resultona. A mi personalment la història del primer germà (el de la barba) em va semblar més bona que la del segon germà, potser perquè el tema heroina i tal no m'agrada... En fi, no diré res més per si algú un dia la veu al cine o xoriçada d'internet.

    ResponElimina
  10. DOGMA 95 se levanta contra el cine de ilusión, presenta una serie de reglas indiscutibles conocidas como el voto de castidad.
    [editar]El voto de castidad
    Juro que me someteré a las reglas siguientes, establecidas y confirmadas por:
    El rodaje debe realizarse en exteriores. Accesorios y decorados no pueden ser introducidos (si un accesorio en concreto es necesario para la historia, será preciso elegir uno de los exteriores en los que se encuentre este accesorio).
    El sonido no debe ser producido separado de las imágenes y viceversa. (No se puede utilizar música, salvo si está presente en la escena en la que se rueda).
    La cámara debe sostenerse en la mano. Cualquier movimiento -o inmovilidad- conseguido con la mano están autorizados.
    La película tiene que ser en color. La iluminación especial no es aceptada. (Si hay poca luz, la escena debe ser cortada, o bien se puede montar sólo una luz sobre la cámara).
    Los trucajes y filtros están prohibidos.
    La película no debe contener ninguna acción superficial. (Muertos, armas, etc., en ningún caso).
    Los cambios temporales y geográficos están prohibidos. (Es decir, que la película sucede aquí y ahora).
    Las películas de género no son válidas.
    El formato de la película debe ser en 35 mm.
    El director no debe aparecer en los créditos.
    ¡Además, juro que como director me abstendré de todo gusto personal! Ya no soy un artista. Juro que me abstendré de crear una obra, porque considero que el instante es mucho más importante que la totalidad. Mi fin supremo será hacer que la verdad salga de mis personajes y del cuadro de la acción. Juro hacer esto por todos los medios posibles y al precio del buen gusto y de todo tipo de consideraciones estéticas.

    ResponElimina
  11. Doncs, definitivament no era DOGMA hi ha que hi ha un salt temporal en el temps de la hostia, primer hi ha dos nenes de 8-9 anys i després de cop tenen 35 anyets...

    I la peli té uns quants morts...

    En fi que de DOGMA res de res. Hauré d'anar amb el Dídac a veure "Celebracion" per gaudir del DOGMA.

    ResponElimina
  12. jo també vull veure Celebracion; algú la té i ens la pot deixar???

    ResponElimina
  13. Ei!!que nosotros la tenemos,el problema es que no sabemos donde exactamente, la buscaremos para que disfruteis del buen cine dogma!!!!

    ResponElimina
  14. Per quan una projecció de Celebración?

    ResponElimina
  15. Seria molt divertit veure-la tots plegats, díficil, pero divertit.

    ResponElimina